14 juli 2010

Tillbaka i Rostbältet!

I natt kom vi tillbaka från en härlig semester i den härliga staden Los Gatos med omnejd. Det blev späckade dagar och vi avslutade med en natt i San Francisco innan vi flög hem.
Det som slog oss direkt när vi kom till Cincinnatis flygplats var värmen och fukten; ca 27 grader och en luftfuktighet på 90%.
En annan sak som vi noterade som lite "annorlunda" från den senaste vistelsen utanför Mellanvästern var att det är så mycket Pick-ups och Mini-vans här i jämförelse med California, där mindre och sportigare bilar dominerar (dessutom rostar de inte som här i "The Rust Belt", som vårt geografiska läge tydligen kallas...). I Los Gatos t.ex. var det bilshow varje dag om man kollade in medtrafikanterna; Corvette, Rolls-Royce, Lamborghini och Ferrari är ingen ovanlig syn och nedcabbade BMW, Mercedes och Mustanger vardagsmat...
Det är otroligt tydligt hur mycket mer pengar det finns generellt i Silicon Valley där minsta hus på en vanlig gata på en attraktiv ort kostar åtminstone 1 milj USD. Sen finns förstås egendomar till rena fantasipriser och allt däremellan.
Hemmafrun kunde även notera att maten också är dyrare, men är marken dyr och lönerna generellt högre än här så är det ju inte så konstigt om varupriserna också är högre.

Borta bra men hemma bäst, heter det ju, och barnen som stortrivdes hos släktingarna var ändå väldigt nöjda med att komma hem till sina rum och leksaker. Poolen längtade de också till och den skulle behövas i hettan nu, men tyvärr tappade den stinget lite när vi var borta...
Bilder dröjer lite till för nu ska jag kolla till just poolen innan jag låter John Blund komma på besök.
Have a nice day!

3 kommentarer:

Katarina sa...

Va kul att få se alla bilarna! Jag tycker det är rätt underhållande att kolla in alla husen i Silicon Valley området,, som är speciellt!

Borta bra men hemma bäst, visst är det så! Blir det SVerige snart?

mammaxtre sa...

I Trosa kan du se veteranbilar i hamnen på torsdagar :-)

Nena in da USandA sa...

Katarina: Jag kan bara hålla med, det är underhållande!
Ja, vi åker snart till Sverige, har inte varit där på ett år så det känns lite spännande... :)

mammaxtre: Vad kul att de fortsatt med den traditionen! Hoppas att vädret håller i sig bara...