29 november 2010

Första advent...

Jag har som vanlig taskig koll på tiden, som jag har svårt att hänga med när den rusar fram, och idag var inget undantag då jag insåg att det faktiskt är första advent. Redan!!
Trots att jag julfixat ute och inne så har jag inte direkt julkänslor, men dels är det ju tidigt ännu, dels saknar jag de svenska dofterna och smakerna (var är glöggen och saffransbullarna? Annas Pepparkakor finns iaf, tack Walmart!) och så är det ingen snö här (som jag förstått att man redan fått nog av i Sverige!). Men idag besökte jag kyrkan och där hade de pyntat så fina granar och hängt grangirlanger med lampor i längs väggarna och så fanns där förstås en "Nativity Scene" (julkrubba då, fast utan stall o krubba, Maria håller i Jesusbarnet i armarna). Så jag fick lite adventsvibbar ändå när de tände ett ljus och läste julevangeliet.

(Btw, på tal om krubbor: "Julhuset" som jag har skrivit om tidigare år svek inte i år heller; redan någon vecka före Halloween smög man igång så smått. En dag satt de röda lamporna uppe, nästa kom stallet upp, efter någon dag ytterligare flyttade stallgästerna in... Nu är förstås allt uppe och ska de hålla på sin privata tradition så lär det få vara kvar en bit in i mars då det sakta rustas ned, en bit i taget. Som en tidvåg som långsamt kommer och sakta drar sig tillbaka igen (ja, med mellanliggande djupfrysning på fem månader då). )

Taskig koll på tiden ja, jag borde legat i sängen för länge sen! Ooops, godnatt!!!

2 kommentarer:

BQ sa...

Fin bild på dig! Du ser ut att ha det bra over there...trots nattsudd. Kram!

Nena in da USandA sa...

BQ: Haha, tack så mycket! Det är ju ingen närbild iaf... :)