24 december 2008

God Jul, bloggläsare!

Nu börjar det dra ihop sig till julafton och barnen somnade sent, pirriga och förväntansfulla. Tur att det är uppesittarkväll, iallafall om man är svensk, för fortfarande är det julklappar som väntar på inslagning... Hit kommer tomten den 24:e fast på amerikanskt manér till att börja med; för att väntan inte ska bli för lång så kommer några klappar att ligga och vänta i julstrumporna på morgonen och senare på dagen kommer troligtvis tomten att ringa på ytterdörren och ha lämnat en säck (men han kommer att ha lite bråttom och inte hinna säga god jul, USA är ju så stort så han måste ligga i för att hinna, trots att han mest jobbar den 25:e).

E var förresten med mamma och handlade i ett par megabutiker häromdagen då det var storm och -15C så att vi höll på att förfrysa från parkeringen. När vi åkte hem slocknade han i bilen, var helt färdig... Inte lätt att ha en fullfjädrad shoppar-mamma, hehe... Men ibland får man åka oftare till affären än man tänkt sig; ikväll upptäckte jag att jag igår hade glömt en portabel DVD-spelare (E mekade sönder den gamla och en sån är nästan ett måste under lite längre bilresor), med kvittot synligt genom påsen, i kassan då jag köpte lite andra saker. Efter ett telefonsamtal fick jag åka dit ikväll och visa upp mig först, utan kvitto måste man ju vara trovärdig. De tyckte att jag var lite korkad, tror jag, för jag blev informerad om hur lätt det hade varit för nån att bara ta påsen när den var betald och låg där synligt framför kassan... Ja, tur att vi bor i bibelbältet, man får anta att folk är lite ärligare då. Undrar vad som hade hänt i ett julstressigt Stockholm?...

Nu ska jag ta min varma, hemgjorda glögg och gå och klippa, tejpa och snöra paket. En stor, varm önskan om en riktigt härlig och god jul kommer från oss alla här till er alla hemma i Sverige! :)

1 kommentar:

BQ sa...

GOD fortsättning på helgen - och ETT GOTT NYTT ÅR till er alla och nu särskilt till er 2 i Californien med familjen där!
Jag följde er resa i natt...
Hälsningar från BQ och Ping