17 december 2008

Säng, säng, säng, sova, sova, sova, sova

Idag kämpade jag mig upp i ottan, det har blivit alltför många nätter med sömnbrist nu. Igår kväll var jag ut och slängde soporna och det var isgata utanför pga minusgrader plus regn och dimma samtidigt, allt var inkapslat i en tunn isskorpa. Detta gjorde att förskolan var stängd idag, visade det sig. Vilket var tur för A som var uppe till 23:30 igår kväll (hon fick sova lunch på förskolan igår = pigg piggelin på kvällen) och nu fick sovmorgon.

Apropå att sova, förra lördagen hade vi inflyttningsfest för närmare 40 svenskar. Tidsoptimisten hade tagit i rejält med extra tid men fick stressigt på slutet ändå. Tack och lov hade vi underbara, hjälpande gäster som såg till att allt flöt på och gjorde att det blev en trevlig tillställning.
Dagen efter var kall och lite snöig och barnen var trötta efter urladdningen kvällen innan (bl.a. en punkterad hoppborg i källaren = en livad, rolig tillställning för de små...), mao perfekt för en barnvagnspromenad och alla tre slocknade tämligen omgående. Väl hemma igen fick föräldrarna dricka kaffe och äta lussebulle i lugn och ro, lyxigt!

Denna helgen var vi på luciafest i Indianapolis som svenskföreningen Swea hade ordnat. Där fick vi träffa både svenskar och amerikaner, äta "smörgåsbord" och dansa bl.a. Alla barn fick träffa tomten som bjöd på "treats" till deras stora förtjusning (återkommer senare ang. det markant ökande intaget av godis och snacks sedan vi lämnade Sverige...) .
På förskolan har de också haft besök av tomten. A talade om för mig att det inte var den riktiga tomten. Det förvånade mig lite och jag undrade varför. Då förklarade hon att tomten på förskolan hade glasögon och det har inte den riktiga tomten... Vi kommer att ta det säkra före det osäkra och skippa tomtebesök på julafton för att istället satsa på den amerikanska Santa-varianten, dvs han får lite diskret lämna sina paket på natten i strumpor vid öppna spisen.
Nu är klockan midnatt, utan draghjälp av barnen denna kväll. Godståget som brukar dunka förbi i fjärran vid midnatt tutar på, det låter lite mysigt. Törs man hoppas på att alla barnen är synkade och inställda på att det är första dagen på jullovet imorgon? Får jag bara mer än fem timmars sömn känns det bra... Zzzz...

3 kommentarer:

tjohalia sa...

Hejsan!!

Snart är det jul, men är aningen svårt att komma i den riktiga julstämningen för det är totalt garanterat snöfritt i Trosa.. Igår dansade vi runt julgranen, ute, och då jag och Anette tittade på bilderna(hela 3 st, sen laggade batterierna ur)idag såg det ut som vi dansade sent på kvällen och inte klockan 10.30.. Idag var det blå himmel och uppe på himlen kunde man ana solen..
Imorgon jobbar jag min sista dag på jobbet innan jag ska ha semester i 2 härliga veckor..
27.12 åker jag och mannen till Piteå(utan barnen) för att fira nyår och umgås med släkten. jag har hört från säkra källor att det finns snö där.. Och minusgrader..Lovely
Lucia firade vi traditionsenligt ute i år. Igen.. I lervällingen, men med väldigt vacker sång och många söta underbara barn..

Hälsa hela familjen!!
Saknar er alla massor!!!

Kramar Tiina

BQ sa...

Juljäktet har infunnit sig även i vår lilla stad i norr. Den har varit julkortslikt inbäddad i julesnö. Vi har ännu MASSOR av den vita varan trots ett par dagars töväder. Nu blir det kallare och det ska hålla i sig över julen. Även jag ska sooova för nu har det varit stressigt. Såväl bil som spis har pajat och tidpunkten kunde ju ha varit bättre. Nya inhandlade i förbifarten som på ett snabbköp...PS Barnen är jättesöta! Hälsa KRAM!

Sara Mårtensson sa...

Önskar er en riktigt God Jul!!

Kram Sara