16 juli 2011

Från östkust till västkust på en vecka

Vi hade en skön badsemester i Myrtle Beach och därefter besökte vi den underbart vackra staden Charleston, även den i South Carolina. Resan hem gick förvånansvärt nog i ett svep, kanske tack vare de nya spelen - en bra investering mao.


Myrtle Beach - utsikt från hotellrummet.


Många mysiga gator i Charleston, SC. Här på bilden kallas huslängan Rainbow Row; ett f.d. förslummat område som köptes upp av ett par på 30-talet och därefter renoverades, vilket inspirerade andra att göra detsamma.

Vi fick två intensiva dagar i ett mycket varmt och fuktigt Columbus (över 100 Fahrenheit, ca 38 C) då vi packade och rensade det sista plus gjorde alla de där sista ärendena som måste göras (bl.a. tre tandläkarbesök på en dag, byta sex klockbatterier, beställa och redigera i skolans årsbok och adressändra) plus att Elias skulle hinna med sin sista engelskalektion. Jäktigt värre alltså. Allra sist innan resdagen hann vi förbi vårt f.d. bostadsområde för att hämta lite saker och när Gabi fick se vårt gamla hus började hon gråta och ville till sitt hus och cykla... hon var så ledsen, det är ju det enda hem hon känner till och hon trivdes så bra där precis som vi andra.

I tisdags flög vi till Phoenix där vi stannade två nätter och laddade batterierna innan vi åkte mot Gran Canyon. Idag har vi åkt ett tag på Route 66 och fått i oss lite 50-talsnostalgi i Seligman, därefter hamnade vi i flashiga Las Vegas.



En skön baddag på hotellet i Phoenix.


På väg mot Flagstaff stannade vi till i Sedona och beundrade bergen.


Ingen bild i världen gör Grand Canyon rättvisa. Det är makalöst mäktigt och vackert; har man inte känt sig hänförd någon gång så gör man det garanterat här.




Seligman vid gamla mytomspunna Route 66. Vi gick inte in till nostalgibutiken på bilden, däremot valde vi att fika på Road Runner som har massor med roliga prylar plus ett underbart gott kaffe - Starbucks förstås!

Nu ska jag sova i den goa Vegassängen. Imorgon bär det av mot Death Valley och därefter mot San Francisco; natur och stad om vartannat. Vi höres! :)

4 kommentarer:

BQ sa...

Tänk vad ni får se och uppleva! Du Nena har ju rest kors och tvärs i USA ganska många gånger redan förut.
Ni är res-skickliga!
M-a gråter med Gabi...stackars lilla vän!
Lycka till på den fortsatta touren!

BQ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hej! Vad ni får uppleva mycket tillsammans hela familjen, underbart! Ska bli kul och få höra om det när ni kommer hem. Ha en fortsatt trevlig resa. Många kramar My

Nena in da USandA sa...

BQ: Man kan aldrig se för mycket av USA, det är ett helt fantastiskt land att resa i! Men snart syns vi - kram!

My: Tack! Vi ser fram emot att komma hem och ni är välkomna till Trosa, ska bli kul att ses igen!! Hälsa alla! Kramar tillbaka!