17 juli 2011

Från stad till öken


I Las Vegas kan man bo på alla möjliga fantasihotell; här är "New York, New York", ett hotell uppbyggt i modell med namngivna gator inuti. Plus en berg-och-dalbana som går inne och utanför hotellet och kittlar i magen...


På väg mot Death Valley passerar man ett ödsligt landskap och man har inte så mycket service att välja mellan. Vi hade bara ett val när det gällde lunch och det blev på Nevada Joe's...


...ett ställe som specialicerat sig på stabbig "trucker friendly" mat (typ drypande pommes och kycklingsallad bestående av stora bitar kyckling och några få isbergssalladsblad för syns skull) samt Aliens! "Area 51" ligger i närheten, ett område där det sägs att man hittade ett ufo på 50-talet och det påstås att någon amerikansk myndighet fortfarande har en nedfryst utomjording någonstans...! 


Death Valley - varmt och torrt. USAs lägsta punkt ligger här och det finns inte mycket till synligt liv. Förutom turister då och folk som sprang ett Ultra Marathon genom dalen! Tyckte man inte att det var varmt innan så... Vi valde en väg genom parken som visade sig vara extremt brant och var lite som smala alpvägar bitvis. Vi var tvungna att stanna i en lång nerförsbacke eftersom våra bromsbelägg började ryka i hettan och bromsarna höll på att tappa sin verkan. Men allt gick bra, vi hittade en plats att stanna precis i rätt tid.
Nu ska vi lämna Bishop där vi övernattat och åker vidare mot Yosemite och förhoppningsvis kommer vi fram till våra släktingar i Los Gatos till kvällen! På återhörande!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan ,jag fastnade här för det är spännande med hur andra lever sina liv .
Sedan att du är placerad i Usa är bara ett plus !
Min man är nog Amerikan Wannabe hahhahah
Fina bildet .
Hit kommer jag flera ggr .
Have a nice day.

Nena in da USandA sa...

Hej, vad kul, tack för din kommentar o välkommen fler gånger! :)