09 mars 2010

Sverige eller värme? - Arubaminnen

Sedan vi bokade biljetter hem till Sverige nu i mars så har det varit lite osäkert om resan ska bli av eller ej, bl.a. pga (o)hälsoläget här.
Ett annat skäl till att stanna här är att vårvärmen har knackat på dörren; vi har haft härliga 15 grader i några dagar nu och solen hettar på ordentligt när den är framme. Och om vi inte är helt felunderrättade så är det fortfarande kallt och en hel del snö i Sverige? Vi har haft nog med kyla den här vintern, även här (folk här klagar på att den här vintern har varit extremt kall och snöig men vi tycker mest att den har varit ganska trist). Så Sverigeresan hänger lite löst f.n...

På fredag börjar Spring Break här och skolan är stängd i en dryg vecka. Vi funderar på om vi ska åka till amerikanska Södern ifall Sverige inte blir av.
Några svenska vänner här har valt att åka till Aruba på lovet och de kommer nog att få det härligt... Och jag kom på att jag inte visat mer än ett par bilder tidigare så här kommer några utvalda från en Stay at Home-Mom som längtar tillbaka till solen, värmen och den vita sanden (men jag saknar inte blåsten, fast den gjorde iofs att det inte kändes så hett):

Utsikt från vår härliga lägenhet (med tre balkonger och en enorm takterass!) med tre stora pooler nedanför och den vita stranden Eagle Beach strax utanför lägenhetsområdet "Oceania Resorts".

En svensk resebyrå har hittat till Aruba denna säsong och utanför ett stort hotell klappade våra svenska hjärtan lite extra...

En dag åkte vi till Palm Beach för att göra en utflykt med en "semi-undervattensbåt" där man satt i kölen som hade fönster. Meningen var att vi skulle kolla in det största WW2-vraket i Karibiska havet, det tyska handelsfartyget Attila. Tyvärr fick man bara se glimtar av det när båten snurrade runt vraket och det var ganska dålig sikt. Några fiskar showade lite utanför fönstrena dock till barnens förtjusning, alltid något...

Åker man veckan före jul så finns det massor av juldekorationer överallt, även på en karibisk ö. Det kändes dock lite konstigt att se snöpingviner, slädar mm och även julgranarna kändes lite malplacerade i den exotiska miljön. Det var det nog fler som tyckte, för killen som sålde julgranar (tre stycken) utanför en livsmedelsbutik hade inte så mycket att göra...

Kaktusar fanns det gott om, bl.a. i Arikok National Park.

Vi åkte på jeepsafari en dag och utforskade ön, som bara är ca en mil bred och tre mil lång. På den "vilda" nordsidan fanns resterna av en naturlig bro. Den kollapsade för några år sedan efter att kraftiga vågor som orsakats av en orkan längre österut nådde fram till Aruba. Men jeepchaffisen kunde stolt visa på en annan, lite mindre Baby Natural Bridge som fortfarande står kvar bredvid (fotot är taget från den).

Det har rått guldfeber på ön och mycket guld utvanns ur den här gruvan, som numera är en övergiven ruin efter att det bestämdes att den skulle stängas.

Grottbesök var spännande! Fast läskigt, tyckte A, eftersom det var kolsvart och vi precis innan besökt bl.a. en skallerorm som finns vilt på ön. Och man vet ju inte vad som kan gömma sig i mörkret...

Huvudgatan i den lilla huvudstaden Oranjestad som ståtade med färgglada hus och bl.a. en massa lyxbutiker (typ Louis Vuitton och Rolex) plus casinon (ett av dem hade t.o.m. en inkörsport för båt, kanske en service för de som inte ville parkera lyxyachten i marinan).

Avslutningsvis en betryggande skylt:
"DANGER Not Allowed in this Area" - det låter ju hur bra som helst, eller hur? :)
Om det verkligen hade varit så att skylten motade bort fara och inte bara var en felskrivning, så hade såna skyltar kunnat vara en affärsidé att importera hit till USA. Då hade jag satt upp en i vårt kvarter så att några av våra grannar skulle slippa känna sig så oroliga att de har en privat vapenarsenal i källaren... men det är en annan historia!

(Fyren på bilden högst upp heter California Lighthouse efter ett förlist skepp och finns på nordvästra änden av ön.
Läs mer om Aruba på t.ex. aftonbladet.se eller Arubas officiella hemsida, båda klickbara länkar)

6 kommentarer:

BQ sa...

Förstår ert dilemma...Snön ligger kvar på taken... Det är vårvinter om man ser till ljuset som troget kommer såhär års. Men annars håller vintern sitt grepp trots några plusgrader vissa dar. Ni gör precis som känns bäst för er!
Härliga solskensbilder! Jag LÄNGTAR också...

mammaxtre sa...

Vintern är kvar om än lite varmare. Snön kommer att ta tid att smälta. det skulle jag gissa iallafall. Aruba låter underbart.

Ha det bra

Nena in da USandA sa...

BQ: Svensk vårvinter är ju härligt, men 20 grader och Indiana-sol är inte helt fel heller... :)

mammaxtre: Det är det vi misstänker, att snön kommer att ligga kvar ett bra tag. Hoppas att ni får mycket sol som hjälper till att smälta! Ha det!

Katarina sa...

Härliga Aruba bilder.

Nä söker man värmen i mars öker man nog inte till Sverige, det gör man säkert av andra skäl!

Är själv hemma i Sverige, njuter av vintern, vårvintern, det blir skidåkning varje dag och efter frukosten ska jag ut till huset med skotern med ett vedlass. Tänk själv att koka kaffe över öppen eld!

För egen del blev det för varmt i Asien!,, Men om en vecka drar jag hem igen

Njut av Aruba minnena, de var riktigt härliga,, Kram

BQ sa...

Ni har verkligen varit "inne" när ni bodde vid Eagle Beach! Sveriges idag mest omskrivna brudpar är på bröllopsresa där. Se http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article6776118.ab

Nena in da USandA sa...

Katarina: Vårvinter i Sverige är inte helt fel det heller... Passa på och njut av svalkan och det kokta kaffet, kram!

BQ: Jaha, där ser man! Har lite dålig koll på de svenska celebriteterna f.n. Tack för länktipset!