02 april 2010

Red Good Friday

Nu har förklaringen till brandvarningen kommit och man har hissat "röd flagg":

..."A RED FLAG WARNING MEANS THAT CRITICAL FIRE WEATHER CONDITIONS ARE EITHER OCCURRING NOW...OR WILL SHORTLY. A COMBINATION OF STRONG WINDS...LOW RELATIVE HUMIDITY...AND WARM TEMPERATURES WILL CREATE EXPLOSIVE FIRE GROWTH POTENTIAL."...

Varmt är det, ca 27 just nu men troligtvis varmare om ett par timmar. T ska ut med joggingvagnen och jag tar med "storisarna" på en liten tur på stan; de ska få köpa lite påskpyssel. Här är "Good Friday" röd och ledig dag för många men en hel del jobbar som vanligt, bl.a. byggare, brevbäraren och budbilschaufförer (fick ett par boots idag med UPS, berättar mer om det sen!) så jag antar att affärerna har business as usual. På söndag, "Easter Sunday", verkar dock en hel del, för ovanlighets skull, vara stängt.
Ha en skön påskhelg!

P.S. Kan förresten meddela att tomten och snögubben flyttade från "julhuset" i förrgår, det blev väl lite för varmt för dem. Granpyntet togs ner för ett par veckor sedan och nu är det bara de röda slingorna som hänger kvar runt hustaket, så julhuset får väl anses vara avjulat för säsongen.
Julen härskade där i ganska precis fem månader, nästan ett halvår ju! Jag förstår inte riktigt varför de nedrustat pö om pö (krubbgänget drog efter nyår men stallet stod kvar tomt i ett par månader till t.ex.); varför inte ta bort allt på en gång?
Är det för att det gör ont i julhjärtat eller är det för att man är så himla urless på sakerna att man bara inte orkar att ta tag i allt på en gång? Strange... :) D.S.

3 kommentarer:

mammaxtre sa...

Fördmdligen är de som gillar julen väldigt lata elelr så söker de uppmärksamhet. Lustiga är de hursom.

Vi har minusgrader med hopp om sol.
Låter underbart med värmen n har.

Glad påsk

Camilla sa...

Ojdå, nu verkar innevånarna i julhuset ha vaknat till liv:) De kanske har befunnit sig i någon slags "juldvala".
Men belysningen lär de nog inte plocka ner.

Hoppas nu att ni slipper några bränder.
Ha en fortsatt trevlig påsk.

Nena in da USandA sa...

mammaxtre: Hoppas att påsken varit fin och att ni fick lite sol! Ha en skön vecka!

Camilla: Det har varit lite kul att observera julhuset just för att det varit både extremt tidiga och sena, men nu hade de ju den goda smaken att rusta ner precis när april månad startat och sommarvärmen börjat... Nu får de vila från julen 7 mån innan de antagligen kör igång igen! :)
Hoppas att påsken var trevlig, kram!