15 juni 2010

Oväderspaus

Ikväll är det fjärde kvällen i rad som vi har oväder på ingång och det har åskat ordentligt.
Nu har det blivit svart på himlen igen, åskovädervarningen har skickats ut och jag passar på att snabbt meddela mig... Har inte möjlighet att blogga på dagarna pga fullt upp och nu på kvällarna har jag pga åska fått plugga ur datorn vars kassa batteri dykt på några minuter.

Anledningen till det ostabila vädret är att vi har fått in massor av heta och fuktiga tropiska vindar söderifrån. Det har varit ca 33 idag men fukten gör att det kan jämföras med ca 40 grader, mao ganska olustigt att vara ute. Det gick även ut en varning idag om att man skulle stanna inne:

"IF POSSIBLE... STAY IN AN AIR CONDITIONED BUILDING. IF YOU MUST BE OUTDOORS THIS AFTERNOON... BE SURE TO TAKE FREQUENT BREAKS IN THE SHADE. REMEMBER TO DRINK PLENTY OF WATER AND AVOID OVEREXERTING YOURSELF."

Nu måste jag sluta, ovädret har nu börjat komma över oss, ville bara ge ett livstecken så länge...

5 kommentarer:

mammaxtre sa...

Men vad ofta det är varning för dåligt väder hos er. Med betoning på dåligt har jag förstått. Är detta inte trist?

Sara Mårtensson sa...

Hej Magdalena!

Oj vilken skillnad det kan vara ;-) Vi hade bara 8 grader imorse och sommaren känns långt borta! Förstår att det inte är önskvärt att ha det så hett som ni men det måste vara skönt med värme :-)
Hoppas åskovädret drar bort snabbt så ni kan vara ute och surfa på nätet då ni är inne.
Precis som du säger så känner man nog i hjärtat vad bebisen ska heta. Önskar bara att vi får träffa den snart!

Kram Sara

Katarina sa...

Luftfuktigheten är tuff, tur att man inte är astmatiker!

Hoppas du fick iväg papprena och att ni får en Sverigeresa att se fram emot snart!

Camilla sa...

Måste säga att jag inte alls saknar de amerikanska åskvädren alls, jag är extremt åskrädd. Syrran tror jag skulle älska dem dock.

Ha det gott & stanna inne.

Kram

Nena in da USandA sa...

mammaxtre: Vi har mycket sol och värme också, numera stadigt runt 28-33 grader ca dagligen. Men det är fuktigt också och en massa varma/kalla luftmassor som rör sig över kontinenten och det gör att när det är varmt här blir det lättare åskoväder framåt kvällen. Vi har haft ganska mycket av det de senaste veckorna men vi har även haft fantastiskt fina nätter med 25-gradig värme och stjärnklart och då är det underbart att sitta ute och grilla t.ex. Men jag saknar de svenska ljusa sommarnätterna, de är nästan magiska... Ha det gott i midsommarljuset!

Sara: Hoppas att ni har fått lite mer värme nu, även om det är skönt att ha det lite svalare när man är höggravid... Men det kanske du inte är längre?... ;) Lycka till i vilket fall som helst!
Kram!

Katarina: Ja det är helt otroligt vad fuktigt det kan vara, men hellre det än den supertorra vinterluften känns det som.
Vi har barnens visumansökningar kvar, håller på att ta sats för att sätta igång med dem, suck. Men vi har iaf kunnat boka en tid på ambassaden nu, skönt det.
Ha det!

Camilla: Nä, åskvädren här är inte att leka med, de svenska känns ganska beskedliga i jämförelse. Men det är väl som mycket annat här i landet, stort och vräkigt ska det vara! :) Kram o ha en bra dag!