29 december 2010

Stuck in... Rockville Centre?

Idag (eller igår, tisdag) påbörjades hemresan mot Indianapolis.
Vi visste att det var snökaos i New York där vi skulle mellanlanda, men flygplatsen (JFK), som varit stängd i två dagar efter snöstormen i söndags (då det kom 70 cm, se bilden där snö ligger på en ställning utanför fönstret), hade öppnat igen och imorse stod det att våra flyg skulle gå som planerat. Vi tyckte att vi hade världens flyt eftersom båda flygen hade varit inställda både söndag och måndag.
Flyget gick punktligt men i höjd med North Carolina gjorde piloten en extralov för att han inte fick landa som planerat och innan vi landade hade han hunnit med fyra extra rundor över New Jersey vilket var rekord för honom. Bränslet höll på att ta slut och han gjorde oss beredda på att landa på en annan flygplats för att tanka men i sista stund blev vi prioriterade och fick landa.
Vi blev två timmar sena och klev av samtidigt som vårt nästa flyg skulle gå, men det var inställt så det spelade ingen roll.

På JFK är det kaotiskt och folk ligger och sover på golvet och på tältsängar överallt. Delta, som vi flög med, kunde inte hjälpa till med något annat än att boka om oss till den 31:a...
Vi skippade deras mastodontkö med att få hjälp med hotellbokning (som man ändå fick betala själv) och ringde själva runt till några flygplatshotell men allt var fullbokat. Klockan närmade sig 23 och läget började kännas jobbigt men så ringde jag till ett av våra favorithotell och de hittade till slut ett rum i Rockville Centre på Long Island.
Vi är dyngtrötta och vet knappt var vi befinner oss men är så tacksamma över vårt stora, härliga hotellrum och vi ser fortfarande folk som kommer i NYC-taxis från flygplatsen, även piloter, så vi känner oss så glada över att vi fick tag i detta trots allt... Och lättade över att vi inte satt fast i 11 timmar på planet, se cnn.com.
Nu ska jag sova - Good night!

1 kommentar:

BQ sa...

Tack för infon! har varit lite orolig över vad som skulle hända i NY...Hoppas ni tar er därifrån också!
Men det är ju favoritstaden...vad säger T?