27 december 2010

Tillbaka i San Juan

Ahoy Matey! Här gungar det fortfarande för fullt efter en vecka till sjöss...
Båten förflyttade sig på nätterna och vi vaggades skönt till sömns men sista nätterna var det märkbar sjögång och det har satt sig i huvudet.

Vi fick en helt fantastiskt fin båtvecka med utflykter och bad på i ordning St Thomas, Barbados, St Lucia, St Kitts (julafton; julaktiviteter ombord på kvällen annars inte mycket till julkänsla...)och St Maarten. Vi har hundratals bilder, några kommer i kommande inlägg.
Det serverades massor med läcker mat i många olika restauranger ombord (bl.a. otroligt god trerätters på kvällen och a la cartemenyn var ny varje kväll), det var bara att sätta sig till bords närhelst man kände för det - perfekt för oss med barn och så skönt att slippa tänka på matlagning, disk mm. Tom tvätten fixade de... Så nu har vi blivit mäkta bortskämda ett tag och varvar ner på Puerto Rico innan det är dags att åka hem till vardagen i Columbus igen.

Sista badet på resan tog vi i St Maartens underbara turkosa vatten med den vita sandstranden... Miss it!

San Juan är USA:s äldsta stad (Old San Juan, grundad på 1500-talet) och stora delar är omgiven av gamla stadsmurar med ett par stora fort i ändarna.

Vackra gamla hus och mysiga stenlagda gator där bilar tyvärr är tillåtna vilket gör det lite svårframkomligt till fots (särskilt om man har en sulky också).

Frodigt och grönt även inne i staden.

Nu ska vi ta vara på vår sista semesterdag och ta oss ner till den närbelägna strande på Isla Verde. Hej så länge!

5 kommentarer:

BQ sa...

Härligt! Nu fick vi se ramen...väntar bara på innehållet...

Nena in da USandA sa...

BQ: Vilken ram? Syns inte bilderna?

BQ sa...

Jodå, men abigabi...!?

Anonym sa...

Åh, verkar härligt. Vad skönt för er!
Gott Nytt År
Kram My

Nena in da USandA sa...

My: Ja, det var härligt men nu är vi fast i snökaoset i New York... Hoppas komma hem till nyår iaf! Gott Nytt År till er alla! Kram!