18 mars 2011

En tidsresa till värmen


Vi lämnade kylan i Saint Louis och styrde kosan söderut till Arkansas, besökte därefter Elvis Presleys Graceland i Memphis, TN. En fascinerande upplevelse även för en som inte är Elvis fan. Det var som om tiden stått stilla sedan 70-talet och man fick en
tidsresa tillbaka till tiden när det begav sig. Tyvärr hann jag inte njuta så mycket av lyxkitchen eftersom sonen, strax efter att vi gått in i huset (som, när man lämnade, inte fick gå in i igen) blev akut kissnödig. Vad göra? Dra igenom så fort som möjligt, för att
låna Elvis toalett kunde vi bara drömma om.
Hann ta en del kort längs vägen dock så det gick att studera lite detaljer i
efterhand, haha.
Mycket att se förutom huset; kostymer,
alla utmärkelser såsom guldskivor (i ett eget hus), hans flygplan, bilsamlingen i eget museum, familjebegravningsplatsen mm.
Och så njöt vi av värmen som kom!

Dagen efter, igår, var vi på Memphis Zoo och det var 25-30 grader - härligt!

Igår kväll hamnade vi i Nashville, TN, där vi befinner oss just nu.
Härnäst på agendan står poolbad med kidsen, sen får vi se. Howdy hoo!

5 kommentarer:

mammaxtre sa...

Vilken härlig trip ni är ute på. Värme låter toppen!

BQ sa...

Hej till Tripp-Trapp-Trull...och...
Sänder G-pkt 21. Kram!

Katarina sa...

Ser ut som er resa varit bra! Härligt! Tänk att jag inte hann dit då vi bodde i Atlanta! Men det finns ju kvar,,,, kanske..

Taina sa...

Åh Elvis! DET skulle jag vilja hinna med innan vi drar.

Har för övrigt varit i St Louis för ett tag sedan. Blir nog fler resor då vi köpt ett företag där. Hann aldrig se stan dock. Inte denna gång. Mycket kriminalitet, eller hur?

Nena in da USandA sa...

Tack för kommentarer!

Katarina: De verkar dra in rätt bra med pengar på Graceland så det läggs nog inte ner i första taget. Så förhoppningsvis hinner du se det någon gång! :)

Taina: Ja, har ni vägarna förbi så är det värt ett besök!
Det finns en bra resp väldigt dåliga områden i St Louis. Håller man sig till de bra så verkar det vara en riktigt trevlig stad och det vi upplevde kändes roligt och tryggt. Hoppas att du kan komma dit och bilda dig en egen uppfattning! :)