12 juli 2009

Sommarnattsfyrverkerier

Nu är det en vecka sedan 4th of July-firandet men fortfarande lyser den nattsvarta himlen upp emellanåt av fyrverkerier och smällare bryter tystnaden när barnen ska somna.

Det finns nog flera anledningar till det utdragna smällandet; Independence Day regnade bort och var riktigt trist vädermässigt (trots det var det långt fler fyrverkerier på himlen än på nyårsafton) men den vackra söndagkvällen därpå låg röken tät från de hus där man hållit sig inomhus kvällen innan. Dessutom hade flera affärer fyrverkeriutförsäljning innan den 4:e med erbjudanden som "Buy 1 get 5 free!" så då kanske man gärna köper på sig ett lager som tar tid att bränna av.

Ja, mycket ståhej är det här kring 4/7 - en amris frågade tom hur man firar 4:e juli i Sverige... Eeeh...? Men frågan var kanske inte alldeles obefogad med tanke på hur lätt vi svenskar anammade "Halloween" för sisådär 15 år sen.
Kanske läge för hemmafrun att börja bunkra upp lite USA-prylar inför den dagen Sverige importerar högtiden 4th of July...?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ingen bra ide!!

Camilla sa...

Hehehe snacka om att ha noll koll på varför de firar 4th July :)
Vädret här i Swe är lite omväxlande. Kan du inte ta med lite solsken när ni åker hitåt?
Ha det

Camilla