22 september 2010

Nytt värmerekord

Idag hade vi 95F (ca 35C) vilket för den 21 september var en putsning med ett par grader av det tidigare rekordet från 1955 (93F/34C). Det kändes nästan som om det var en gigantisk varm fön som hettade på. Vi njöt av värmen och grillade tonfisk o lax till middag. Wunderbar... Vi hoppas på att kunna ha en BBQ även imorgon för några gäster, men det kanske blir åskskurar så vi får se.
Men skurar kan vi behöva, även om de helst får komma nattetid. Det har inte varit något regn av betydelse här sedan den 28 juli och nederbörden har varit 1,5 dm mindre än normalt (vilket verkligen märks då alla gräsmattor och åkrar utan konstbevattning är gulgrå och snustorra; mycket majs torkade bara ihop t.ex.).

Själv ligger jag lite back med sömnen så det är dags att fylla på det kontot nu.
Godnatt från Kalenderbitaren!

2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Jag skulle uppskatta lite värme.

Camilla sa...

Är det sån där skön värme nu och inte den fuktiga sorten så är dett ju härligt.
Jag tror att man som svensk kanske ännu mer uppskattar varmt och skönt. Iallafall tillhör jag den sorten. Sedan blir det ju mörkt och kallt i vad som känns som en evighet.

Hoppas nu att er BBQ inte regnar bort. För det är ju inte lika kul att stå med ett paraply i högsta hugg när det är dags att kolla in köttbitarna som ligger där och fräser.

Kram