04 september 2010

Vår effektiva, amerikanska sjukvård!

Jag har varit hemma i tre dagar med en ynklig liten kille som har haft 39-40 graders feber sedan i tisdags kväll. Eftersom han fortfarande var febrig imorse åkte vi till läkaren efter att vi lämnat tjejerna på skolan.
Läkarstationen som vi är registrerade på har "Walk-in" fram till 9 på fm, dvs man behöver inte ha bokat en tid för att få träffa en läkare. Efter drygt fem minuters väntan fick vi komma in och de tog diverse prover på honom. Eftersom de inte hittade något fick han en remiss till sjukhuset för att röntga lungorna. Väl där fick vi snabbt komma in för registrering och efter några minuters väntetid i det välfyllda väntrummet fick vi träffa röntgenläkaren. Resultatet fick vi efter ytterligare en kvarts väntan då vi blev uppringda av vår läkare på läkarstationen och hon talade om att man sett att Elias har lunginflammation på höger lunga. Därefter ringde hon in ett recept till vårt apotek och vi kunde hämta penicillinet i apotekets Drive-thru. (Fantastiskt bra inrättning att kunna hämta medicin från bilen, speciellt när man har ett eller flera sjuka barn med sig!).

Allt som allt tog det ca 2,5h att besöka läkarstationen, sjukhuset och till sist apoteket.
Så otroligt smidigt och skönt, speciellt när man har ett sjukt barn som inte har samma tålamod att vänta som en vuxen. Jag är så tacksam över att det gick så bra samt att vi fick veta vad det var för fel på E.
Nu hoppas vi förstås att han snabbt kryar på sig; medicinen har redan gjort att han har blivit piggare och inte verkade febrig ikväll. Sen återstår det förstås att se om medicinen är lika effektiv som sjukvården och om det isf blir läge för honom att gå på efterlängtat kalas på Chuck E Cheese's imorgon (plus kräftskiva på kvällen...) eller om han får ligga lågt ett tag till...

Nu ska jag inta horisontalläget - Gonatt och hörs snart igen!

3 kommentarer:

BQ sa...

KRYA-PÅ-DIG-HÄLSNING till lille Elias! M-a tänker på dig...och sänder en KRAM

Katarina sa...

Krya på er!..

m family goes västerut sa...

Har inte typ jättem[nga av oss svenskar haft lunginflammation och andra konstigheter i Columbus??