07 februari 2010

Super-söndag!

Nu är den snart här, megasporthändelsen i USA: den årliga Super Bowl-finalen!
Och i år är det vårt lag, Indianapolis Colts, som är det ena finallaget och de möter New Orleans Saints i Miami, Florida.

Vart man än åker här möter man supporters i blå-vita Colts-tröjor, de har laddat i ett par veckor nu. De lyckliga som har råd och möjlighet att åka och se händelsen på plats och inte har köpt biljetter ännu, har i skrivande stund 302 biljetter att välja på i prisintervallet från 1072 USD till 5885 USD, styck!! (1 USD är ung. 7:50 SEK)
Helt galet dyrt tycker jag, men så är jag ingen hängiven supporter av amerikansk fotboll heller. Inte ens en SM-final i hockey med Djurgården i avgörande match skulle få mig att lätta på plånboken om biljetterna kostade så mycket, och det vittnar om hur stort, riktigt stort, Super Bowl faktiskt är!

De mer ekonomiskt sinnade och bekväma supportrarna bänkar sig istället framför TV:n som direktsänder, vilket även vi svenskar ska göra och heja på vårt blå-vita lag - Go, Colts, go!

Hundsupportern Miles med blå-vit Colts-scarf placerar nog hundkorgen framför TV:n dagen till ära

3 kommentarer:

BQ sa...

Har hört om Super Bowl - men jag är nog okunnig...HUR spelar men egentligen?! Det är inte basket, inte handboll...men med händerna? Vad är amerikansk fotboll? Där är väl fötterna med i spelet? En videosnutt på finalen kanske vore kul att få se. Särskilt om koltarna från Indiana vinner...

Nena in da USandA sa...

Man spelar på en fotbollsplan utomhus med en oval, brun boll och det gäller att få över bollen till motståndarens sida och göra touch down, i korthet. Händer tillåtna.
Jag kanske kan peta in ett videoklipp sen. Tills dess hejar vi på Colts! :)

m family goes västerut sa...

Var är kortet taget?