06 februari 2010

Upplysning no more

Vår Handy Man Terry har varit här och hjälpt oss att bli av med vår hemska matrumslampa. Den hade ett uppåtljus som inte gick att dimmra och det kändes som att sitta och äta i en hall eller ett väl upplyst vardagsrum ungefär. Jag skruvade ur två glödlampor för att få ner ljusstyrkan men om man ville ha lite mysigare vid middagen t.ex. var det bara att plocka fram en massa stearinljus.
Den enda fördelen med den var att man kunde hänga upp lite festligheter såsom ballonger när man hade kalas t.ex.

MEN, nu är lampan gömd i källaren och istället har vi, på äkta svenskt manér, en amerikansk IKEA-lampversion där jag satt in dimmersocklar till glödlamporna, så nu äntligen har vi det faktiskt riktigt trevligt vid middagsbordet, även utan stearinljusen!
Och lite myspys behövs nu i ruggvädret där de tjocka molnen vräker ut snö över oss (skolorna var f.ö. snöstängda idag - även fast det bara regnade under skoldagen, men det kunde de ju inte veta i förväg).

Julhuset förresten, ni vet, det är fortfarande helgpyntat, fast med ett undantag: krubbgänget ville inte riskera att bli utsatta för samma nedriga behandling som i fjol (då de länge låg huller om buller på marken utanför stallet) så de valde istället att dra vidare för några veckor sedan.
Annars hade de kanske gjort sig bra i snön?
Eller inte. God natt!

5 kommentarer:

Camilla sa...

Mycket snyggare lampa ni fått upp måste jag säga. Mycket av den amerikanska inredningsdesignen tilltalar mig inte alls, alldeles för stort och klumpigt. Jag har fått T såld på Ikea och skandinavisk design, skönt det:)

Kul med arpport från "julhuset". Undrar hur länge dekorationerna kommer att finnas kvar.

Ha en skön helg

m family goes västerut sa...

Vi kommer, på middag alltså!

Nena in da USandA sa...

Camilla: Tack; nä den amerikanska stilen är ju generellt lite murrigare och krusidulligare än vad vi svenskar är bekväma med. Men det finns affärer som har mer för vår smak; återkommer om det längre fram.
Julhuset höll ställningarna en bit in i mars i fjol så det blir nog ingen nedrustning ännu, gissar jag. Nu har det vräkt ner snö sista dygnet så de som bor där kanske tycker att det blir lite mysigt igen med julfeeling...
Ha det!

m family: Såklart att ni ska! Vi måste synka våra kalendrar bara. Kram!

Jenny sa...

Haha, jag tror att vi har EXAKT samma lampa i var matsal! Forfarlig ar den, kom med huset, men vi anvander den aldrig (har Svenskt Tenn-lampetter pa vaggarna istallet), sa det har aldrig blivit av att byta ut den. Eftersom maken dessutom satte i energisparlampor i den sa gick den inte heller att dimma. Usch ja. Nar jag ser hur snygg lampa ni fick dit, sa far vi val kanske gora slag i saken och byta ut den, den ar verkligen FUL! Kram!

Nena in da USandA sa...

Vår kom också med huset, en favvis hos amrisarna verkar det som!
Jag gillade den aldrig men var tvungen att använda den för att kidsen skulle slippa sitta i halvdunkel och äta, men nu när det blev så himla bra med den nya så kan jag inte fatta att jag inte såg till att den kom upp tidigare (låg i garaget i över ett år och väntade!)... *Lite arg på mig själv*
Hoppas att du slipper se er snart också... :) Ha det, kram!