03 maj 2010

Tid för Recreation

Jag tror inte att jag har sett en enda "vanlig" RV (Recreational Vehicle) ute på vägarna. Nej, här är det husbussar som gäller och så fort det blev vår började de rulla och nästan alltid med en bil på släp.

I vår familj nöjer vi oss med vår minivan när vi funderar på semesterplaner och när det blir för långt så får vi ta flyget.
(Lyx-)problemet är att det finns så otroligt mycket intressant att se och göra här så det är svårt att välja; begränsningarna sätts främst av barnen och plånboken. Det finns många roliga aktiviteter här i stan, större städer ca en timma bort (Indianapolis eller Louisville bl.a.) och andra stora metropoler på ca fyra timmars bilavstånd (Chicago i norr, Nashville i söder och Saint Louis västerut). Och så allt däremellan på mindre orter och landsbygd. Mao så är det mycket som Superflingan kan ta oss till och även längre med övernattning förstås.
Låter det inte lockande? Adresserat till våra vänner i Sverige - passa på att hälsa på oss och upplev en bit av det fantastiska landet USA medan vi bor kvar här - Välkomna!! :)

En "RV-buss" med bil på släp blir omkörd av en annan dito.
Bilden överst är lånad från RealAdventures.com.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kram!
Linda

BQ sa...

Jag beställer preliminärt ett besök i Saint Louis, "porten mot väster" som staden kallas. Kom aldrig dit, fast jag ville, under Missouriresan. Det skulle vara kul!

Nena in da USandA sa...

Linda: Kram tebax!

BQ: Såklart att du ska få se Saint Louis, det bokar vi in! Välkommen!

Camilla sa...

Ja, det finns verkligen mycket att se. Det ar kul nar man hittar sma parlor som inte finns i nagra guidebocker.

Kram

mammaxtre sa...

Vad härligt att se USA på så sätt som ni har möjlighet att göra. Passa på, det skulle jag göra.

Inger sa...

Jo, det låter lockande. Kommer mer än gärna!
Häller med, det finns massor att göra. Har kuskat runt i dina trakter. Varit i Louisville och gått på konserter under en veckas tid, från morgon till midnatt. Wow!
Grand Ole Opry i Nashville, konsertbesök i Smokey mountain.
Mycket musik men det finns så mycket annat.
Må gott!

Anonym sa...

Halloj!
Blir ju sugen på att hälsa på er, det är ingen omöjlighet att det blir så :-).
Tack för brevet, helt underbart att få ett handskrivet!!!!! Ger en helt annan känsla.
Du får inom kort ett svar via mailen, ska bara försöka att få lite tid över....
Kram på Dig o hälsa familjen

Anonym sa...

Kanske skulle tala om att det var My som skrev kommentaren ovan.
Kram igen

Nena in da USandA sa...

Camilla: Ja, visst är det extra mysigt när man bara snubblar på något oväntat! För mig/oss blir det ofta så för vi är lite dåliga på att läsa guideböcker så noga, så en del av det vi upplever kanske redan står där fast vi inte vet om det... Surprise! :)

mammaxtre: Ja, tack, vi ska försöka hinna med så mycket vi orkar, men ibland blir man trött bara på att tänka på att resa med tre små även om det känns lättare redan nu än för något år sen... Längtar tills de är sisådär fem år äldre! Ha det!

Inger: Ja, välkommen hit ifall du blir sugen på att uppleva området igen! Fast var glad att du inte är i fr.a. TN just nu för de har fått enorma översvämningar pga allt regn som kom i helgen... Ha det gott!

My: Men hej, vad roligt att höra ifrån dig!! Hörde att det kanske, kanske är ett litet besök på g; vågar man hoppas att man får träffa några fler då isf...? :)
Det var riktigt roligt att handskriva ett brev, det blir ju inte så ofta i dessa datortider... Ser fram emot mejl men har full förståelse för att det är svårt eller kanske tom omöjligt att få till så jag ser det som en liten bonus om det kommer nåt!
Sköt om dig/er nu och hälsa alla! Kram!