27 mars 2009

Time flies in the North...


Oj, vad snöigt det är här i norr!
Jag borde inte bli förvånad för det är ju ingen nyhet direkt, men det är ändå fascinerande med de stora snödjupen. I Övik var lekpatsen så igensnöad att det var lite svårt att leka där.

Restaurang Mamma Mia var som tur var inte igensnöad och där fick jag och T chans att prata lite med varandra för en gångs skull då farmor och farfar tog hand om gänget. Och så njöt vi av maten, uuuunderbart god pasta!



I Umeå var det också en hel del snö men det som jag och A minns mest är nog de brandruiner som återstod efter den stora branden i julas.






En annan betydligt trevligare sak att minnas är det överraskande museibesöket på Umeå Universitetssjukhus. När en av kulverterna tog slut uppenbarade sig plötsligt ett litet gammaldags museum, Medicinhistoriska museet, som var en intressant bekantskap (fast läskig, enligt A, med alla gamla bensågar, skalpeller och tandläkarstolar m.m).

E tjatar om att han vill åka "hem". När vi frågade var det är så säger han "hem till Sverige". Men när han förklarade så är det hans rum med bilarna, Kippe (gosehunden från T&M), Pingu och Alfons, som alla är rädda och ledsna och gråter, som han längtar till och det rummet finns i USA...
Men snart nog drar invasionsstyrkan från Sollefteå och vidare västerut igen, tiden går fort...

Inga kommentarer: