25 december 2009

Merry X-mas!

Som de flesta säkert vet så firar man jul den 25 dec i bl.a. USA.
Här i huset har vi firat lite svengelskt tillsammans med barnens farmor och farfar; några paket på julaftons morgon i julstrumpor vid "öppna spisen" (dvs gasbrasan med keramiska fuskklabbar plus av- och påknapp) för att dagen inte skulle bli för lång för de små, risgrynsgröt och svenskt julbord (svensk sill, rökt resp. gravad lax, Julknäcke, hemgjorda köttbullar, småkorvar, skinka på amerikanska, Jansson på riktig ansjovis m.m... Yummy! Lyxigt med lite svenska ingredienser - tack IKEA!).
På kvällen kom tomten förbi men han hade så bråttom att han bara hann ringa på dörren och hade dragit vidare när vi öppnade...
I morse fick A och E, på amerikanskt manér, några saker i julstrumporna från Santa.

Den 25:e är för ovanlighetens skull en väldigt stängd dag, tom de flesta McDonald's har tagit julledigt. Men imorgon bitti slås portarna upp igen hos butikerna, bl.a. Macy's startar upp sin After Christmas Sale kl. 06.
- Gör folk här inget annat än handlar på sin lediga tid? kan man undra...
Vi skippar dock "annandagsshoppingen" och softar vidare lite till... Merry Christmas!

3 kommentarer:

BQ sa...

GOD GOD JUL till er ALLA! Och särskilt till sötnosarna på fotot - er lyckoklöver! I S har vi haft riktigt julmys idag. Föll ytterligare en dm snö i natt så det är julefint må ni tro! Har just skottat och bäddat upp för fåglarnas frukost. Bara ca -5-7C.

Nena in da USandA sa...

Vad härligt!
Ha en fortsatt trevlig julhelg!

A home far away sa...

GOD FORTSÄTTNING!
Kram Gunilla i Singapore