10 augusti 2009

På besök i möbelaffären

Vår vardagsrumssoffa från tiden före barn känns lite liten nu när vi är fem som ska samsas om utrymmet, därför har vi varit och rekat lite i amerikanska möbelaffärer.

Mitt första intryck här är att det är det typiskt amerikanska murriga, blommiga och krusidulliga som regerar, men det finns även pärlor för ett svenskt öga om man gräver lite.

Vi började med att besöka Ashley Furniture som påstår att de är Americans No. 1 choice - come in and see why!, vilket lät lovande. Men, men, de var förstås nr 1 därför att den mest rådande amerikanska smaken är just det murriga etc som dominerar hos Ashleys.

Vi fick ett bättre intryck av The Room Place som har lite mer i vår smak, även om de förstås har det andra också.
De var bustrevliga där och hade inget emot att barnen gjorde hållfasthetstester på varenda soffa och prinsessäng i deras väg, vilket gjorde att vi övriga kunde slappna av lite och hinna titta på möblerna också.
Jag hoppas att vi inte har blivit för amerikanska i smaken nu, men jag hittade faktiskt en soffa där som jag övertalade T att vi skulle köpa... Så den ser vi fram emot att få välkomna till vårt hem om en dryg vecka! :)

Inga kommentarer: