14 oktober 2009

Prezidentpriz och Pizza

Presidenten mejlar mig lite emellanåt och nu senast skickade han ett långt mejl med en förklaring till varför han bestämt sig för att acceptera Nobels fredspris.
Ja, det var ju inte bara han som blev förvånad, som bekant, utan i princip alla, utom Nobelkommittén då kanske (eller drog de lott?).

En annan sak jag blev förvånad över var nu ikväll när två svenska pizzabud knackade på dörren och hade med sig två stora pizzor till middag - och nu menar jag bautastora; kartongerna var 74 cm i diameter! Hade aldrig sett så stora pizzor förut men de kanske är normala här...
De var hur som helst yummiga och alla, inklusive våra pizzabudsgäster, blev såklart väldigt mätta och nöjda! Thanks a lot!

3 kommentarer:

BQ sa...

Lite snabbt kanske. Men vid närmare eftertanke har han faktiskt redan gjort mer än de flesta andra presidenterna gjort under hela sin ämbetsmannaperiod. USA är på banan igen internationellt. I Europa är det lättare nu med USA-relationen. En helt ny ton har angetts visavi arabvärlden, nedrustning av kärnvapen och inställt messilkrig visavi Ryssland i Europa (det har känts väldigt farligt för oss med detta). Så vi är inte så förvånade här hemma i våra kommentarer. Men självfallet hoppas man på Obamas fredsarbete även i fortsättningen. Han har blivit uppbunden nu. Men har han handlingsutrymme? Om han bara inte hade så jobbig hemmaopinion ute i bygderna over there...

Nena in da USandA sa...

Hmm, jämför man med andra amerikanska presidenter så kanske han ligger bra till, speciellt jämfört med hans föregångare, men det måste väl finnas andra i övriga världen som kämpat och uppnått konkreta resultat. Men det klart, USA har ju en oerhört stark påverkan på världspolitiken.
Hursomhelst så ska det bli spännande att följa fortsättningen!

BQ sa...

Det är just för att han är världens antagligen mäktigaste man som hans förhållningssätt och arbete ger sånt enormt genomslag. Andra kan jobba jättehårt med samma ideal men resultatet når ändå inte ut i hela världen - (den finns några få undantag). Därför håller vi alla tummarna för Obama och hyllar allt som andas fred och framsteg. Jag är också enormt spänd på fortsättningen.