21 april 2009

Slutspel!


Som hockeyfantast kändes det lite trist att missa Elitserien och ha så taskig koll på hur säsongen framskred (fast med facit i hand så var det ju inte så mycket att hänga i julgranen...).
Desto roligare här och nu är att kunna följa (eller rättare sagt hålla ett öga på i förbifarten) NHL-slutspelet! Varje kväll är det matcher och just nu spelas kvartsfinaler i de två serierna (Eastern resp Western Conference) tills två av lagen gör upp om bucklan till slut.
Mitt favoritlag är San José Sharks men nu får man väl hålla en tumme för Chicago Blackhawks eller Columbus Blue Jackets som är de lag som ligger närmast oss geografiskt sett.

Men egentligen är det nog allra roligast att följa svensklagen som t.ex.Vancouver Canucks med bl.a. Sedinarna som spelar som aldrig förr och blir hyllade för att de är så himla bra. (Har enäggstvillingar nån genetisk programmering som gör att de är helsynkade även i teknik och formtoppar resp -svackor? Strange...) Mats Sundin i samma lag känns nästan som en statist i jämförelse, så bra är de.
Ikväll är det dags igen och om vi får för de små regenterna så blir det lite hockeymys... (håller tummarna!)

1 kommentar:

thebromanders sa...

Yes!! Här håller vi på Vancouver Canucks!!