19 maj 2009

Poison Ivy

Efter en helg med full rulle (och knökfull säng - vi hade ett par nätter med kraftig åska inför helgen då både A&E kom tassande och kröp ner, plus att minstingen också ville trängas där och så har det fortsatt även de åskfria nätterna därefter...) var det idag dags för A:s klass att ha avslutningsfestligheter hemma hos magistern.
Han bor ute på landet och barnen blev bl.a. upphämtade på parkeringen med häst och vagn och de hade därefter en rolig dag. Men innan vi kom dit bönade och bad A att få slippa; jag hade nämligen talat om att det växer Poison Ivy hos magistern och visat henne bilder på hur den ser ut, bara för att hon skulle veta vad det var om lärarna pratade om det.

Poison Ivy är en vacker växt som är oerhört giftig; man kan bli riktigt sjuk och skadad av den vid kontakt (även om man eldar den så är röken giftig, den kan smitta av sig vattenledes osv). Och den är i princip omöjlig att utrota om man väl fått den i sin trädgård eftersom den sprider sig via ett välutvecklat rotsystem. (Vill du läsa mer så klicka på bilden så kommer en Poison Ivy-hemsida upp. OBS! Varning för känsliga: Om man klickar på "Skin Rash Hall of Fame" får man upp några sidor med helläskiga bilder på folk som har skadats av växten.)
När A kom hem och vi frågade hur dagen varit så pratade hon bara om Poison Ivyn hon sett och som hon hållt sig långt ifrån. Till slut kom det fram att de också åkt med hästarna, klättrat i grottor, grillat, åkt lian och byggt flygplan i balsaträ m.m. vilket såklart varit buskul men inte så fascinerande läskigt som växtligheten...

Buskul är det förresten också att vi fått fler fåglar i vårt fågelbo under entrétaket - åtminstone två små näbbar pockar på uppmärksamhet när den jäktade fågelmamman flyger i skytteltrafik för att hämta maskar och annat gott till småttisarna!

Men nu sover de säkert och det ska jag också göra snart, har jag tänkt. Imorgon hägrar en ny fullspäckad dag då kosan ska styras mot Cincinnati i Ohio, närmare bestämt till IKEA i West Chester, och inför det behövs lite extra sömn... Natti-natt!

Inga kommentarer: