03 maj 2009

Räddningsaktion med skobelöning :)

Valborgsmässoafton gick oss spårlöst förbi och 1:a maj var en vanlig arbetsdag. En amerikansk bekant såg mest förbryllad ut när jag sa att det är en helgdag i Sverige där en del demonstrerar. Att fira socialism finns inte på kartan här, inte än så länge iaf; vi får väl se framöver om nu Obama&Co är så socialistiska som vissa fruktar...

Någon som inte gick mig spårlöst förbi var den lilla Eastern Box Turtle som försökte korsa en vältrafikerad väg här i närheten när vi var på väg till Outleten (den planerade turen som jag skrev om senast).
Den lilla sköldisen stod mitt emellan vägbanorna och sträckte på halsen men så fort en bil körde förbi drog den in huvudet i skalet. Hur den hade lyckats ta sig helskinnad så långt som till mittremsan är en gåta och oddsen var så låga för att den skulle överleva resten av trippen att jag inte kunde annat än att backa och ta upp den lilla krabaten. E blev såklart förtjust och ville nog helst behålla den men istället fick den lift till skogen och de fuktiga dikena på andra sidan, dit den var på väg.

Räddningsaktionen sinkade oss, som hade begränsad tid för att hinna hämta storasyster i förskolans Drive-Thru', så jag hann "bara" kolla in skor på Outleten (jag skulle byta två barnsandaler), men eftersom jag är väldigt svag för sneakers och de hade fina Skechers (Amerikansk sko som jag inte testat innan) så blev det iaf två par skor till housekeepern... :)
Supersköna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint att rädda den vilsna 'Skalman' ... han måste ju överleva om serien tidningen skall leva vidare.
/ffm

Camilla sa...

De vita skorna ser verkligen sköna ut. Får väl inhandla ett par nästa gång jag åker över.
Stackars lilla "sköldisen", vilken tur att du räddade livet på den. Annars hade den nog blivit platt som en pannkaka.
Apropå socialism hörde jag en amerkansk tjej säga i en intervju på TV igår "att socialism leder till kommunism". Ehhh, va? Det där fattade jag faktiskt inte riktigt. Hon yrade på om Tyskland etc. Mig veterligen är Tyskland inte en kommuniststat. Hon kanske skulle ha läst på lite. Så se upp Sverige kanske också hamnar där snart ;)
Tror inte att hon riktigt fattar att statligt ägda bolag är ägda av folket.
Vilket sidospår det blev.
Ha det gott