03 november 2008

Election Day on Tuesday

Det har väl inte gått någon förbi att det är valdag i USA den 4 november... Valspurten är hysterisk här nu med ett riktigt valtalsrally för de två presidentkandidaterna och de två vice; de flänger från stat till stat i elfte timmen och TV sänder direkt från de olika orterna.


McCain ska visst hit till Indiana också men knappast till vår lilla stad.



Jag upplever att kampanjen har varit ganska smutsig, de har fokuserat på den andres svagheter (även ren spekulation) och målat upp skräckbilder av varandra i respektives valreklam på TV... Men det kanske är normalläge här och inget att höja på ögonbrynen för?

De olika TV-kanalerna har olika intressen och man märker ganska snart vem som håller på vem och vad. Det ska bli intressant att se vad som händer när valet är över, om luften går ur eller om det analyseras och spekuleras vidare.


Jag har hört att dollarn kommer att gå ner efter valet, vi får väl se...
Jag undrar också vad de gör med alla valgrejer som säljs; kommer de att slängas eller reas ut eller blir de samlarobjekt? Kanske läge att investera lite...?



2 kommentarer:

kanelkardemumma sa...

Hej! Vi följer valet lika spänt här, men här är det nog inte lika jämnt! /Kram J

BQ sa...

USA-valet följs enormt mycket här i Sverige också. Tidningarna är fulla av statistik. Obama har ett enormt övertag i opinionen i Sverige (över (80 %) och även hela Europa och övriga världen, enligt siffror som visades i DN i helgen. Bara Georgien och några få andra småländer har McCain som favorit...Det borde leda till stora förändringar i utrikesrelationerna om Obama vinner. Blir spännande att se!