07 februari 2011

Football

Idag gick årets amerikanska sporthöjdpunkt av stapeln: Super Bowl, finalen i amerikansk fotboll. Green Bay Packers besegrade Pittsburgh Steelers med 31-25 på Cowboys Stadium, Arlington, Texas.
Vårt Indianapolis Colts, som förlorade finalen i fjol, var på god väg i slutspelet men åkte ut då de besegrades med en poäng när det återstod ca 0,1 sekunder av matchen, vilket ju kändes väldigt snopet när de hade segern som i en liten ask...

Nu gör NFL uppehåll fram till hösten men jag och några andra svenskor hann med nöjet att få se dem spela mot Dallas Cowboys på Lucas Oil Stadium i Indy i december. Det var en riktigt bra och spännande match som avgjordes i absolut sista stund, tyvärr till Cowboys fördel som vann med 38-35.

Den amerikanska flaggan som rullades ut på arenan inför de 70000 åskådarna på Colts-matchen var gigantisk och låg utrullad medan nationalsången The Star-Spangeled Banner sjöngs (som alltid inför sportsevenemang bl.a.).
That's it, folks - Stay tuned!

2 kommentarer:

BQ sa...

SUPER BOWL verkar ju obegripligt för den oinvigde...Förstår ingenting av det. På K.V.har jag varit tvungen ha CNN på hela tiden pga utvecklingen i Egypten. Men mellan varven verkade Super Bowl vara en större nyhet.

Nena in da USandA sa...

BQ: Ja, Super Bowl är STORT, större än OS här. Nästa år går det av stapeln i Indy och de har redan börjat räkna ner och hålla tummarna (eller korsa fingrarna som man gör här) för att det inte ska bli en arbetskonflikt med lock-out för spelarna som det pratas om emellanåt...