14 februari 2009

Happy Valentines Day!



Nu har vi överlevt, inte bara ovädret (som inte blev så illa här som det varnats för) utan även Allahjärtansfirandena på förskolan. Det var sena kvällar med mycket fixande och pillande med kort och bakning men vi fick ihop det till slut. Det visade sig att man lika väl hade kunnat ta ett standardkort/lapp, skriva barnets namn och lägga till en godis (fast det var ju kort man skulle byta??? De är hopplösa på godis här, även lärarna i E:s klass), det hade sparat mycket tid. Men vi hade roligt när vi pysslade iaf.

I torsdags hade de bullat upp i E:s klass och så skulle barnen servera sin gäst, det var både gott och gulligt. Sen ställdes alla boxar upp på ett bord och barnen fick lägga i sina grejer i kompisarnas lådor. E var lite lagom nöjd över sin box, men när han upptäckte att den fyllts med en massa godis blev den en ovärderlig skatt som han vaktade som en hök.

När vi kom hem tog han av papperet/plasten på allt godis och samlade godiset i en korg (som läckte ut småkulor mm över hela golvet...) men han åt inget för det hade han lovat... Good boy! :)

Idag fredag var det dags för A:s firande och då sjöng barnen för sina föräldrar och sen serverade de snacksen. Det blev också en gissningslek om vem som var resp barns Secret Valentine; då fick ett barn i taget gömma sig i ett hus och den som gjort kort och treat till det barnet fick springa fram och plinga i en klocka och ropa Happy Valentines Day! Och så skulle det gissas vem det var innan man fick sin grej. Det tog ett tag när alla barn skulle upp på scen två gånger, men de hade roligt. Och vi slapp göra 45 kort, tack för det!

2 kommentarer:

Sara Mårtensson sa...

Vad mycket godsaker! Men jag ser lite frukt också :-) De har lite andra traditioner än vad vi är vana.. Är det mycket godis jämt alltså?
Ha en trevlig helg!
Kram Sara

BQ sa...

Är rörd över E:s ståndaktighet då det gäller godis. Hälsa honom en Grattis-KRAM från M!