08 februari 2009

Vinterjordgubbar och svenska våfflor


En sak som vi verkligen uppskattar här är alla färska och fräscha frukter och grönsaker som finns här året om. Det är ju verkligen en stor kontinent, det här landet, och just nu njuter vi av färsk frukt från Florida och Kalifornien.
Jordgubbar kan man faktiskt få året om och de är stora, röda och saftiga; nästan lite misstänkt perfekta och hållbara. DNA-manipulerade? Men jag saknar inte de svenskas dåliga hållbarhet, däremot de svenskas underbara smak, den är oslagbar, mmm.... *saknar*

Apropå att längta efter svensk mat - igår sög det i våffeltarmen och jag vågade mig på att göra en svensk våffelsmet och grädda i det amerikanska järnet (som egentligen är till för belgiska våfflor som man smidigt kan laga till på färdig mix på stor påse och blanda med vatten, blir riktigt gott faktiskt). Pga den enorma storleken per våffla blev det inte riktigt som svenska ändå, men med hjortronsylt från IKEA var det ändå bra nära!

Nu kan vi iaf trösta oss med att vi äntligen har beställt biljetter för hemfärd, så om en dryg månad kan vi få mumsa riktiga våfflor, blodpudding, falukorv, OLWs ostbågar, grevéost... osv osv, allt det där som brukar vara vardagsmat... Yummy, yummy in my tummy!

3 kommentarer:

Sanna sa...

Hihi! Våffler har vi minsann också ätit i dag. Gottgott! ;)

Anonym sa...

Har exakt samma våffeljärn som ni, blev oxå lite besviken på det tjocka resultatet men kom på att man kan hälla i lite smet och sen vända på den i halvtid, då blir de frasiga och mumsiga...håller med om att hjortronsylten från IKEA (thank god for them) gör det hela bättre.

Härligt att få resa hem, vi far hem i sommar...

m family goes västerut sa...

Då är det bara att köpa med sig ett våffeljärn från Sverige då! Vi har transformator ni kan låna.

Kanske gör en liten beställning med dig om det är ok... Typ mandelmassa och ett paket välling...