07 februari 2009

Vertikal snabbförflyttning

Igår kväll gick A och E upp på sina rum och lekte efter middagen och lillasyster stannade kvar på nedervåningen, trodde vi iaf.
En favoritlek för de äldre är att leka med dockor, kramdjur eller bilarna i filmen Bilar (Cars) och det är ett väldans pladder när de hittar på diverse intriger mm. Därför reagerade vi inte direkt när E hojtade "NEJ Lillis!" men jag började titta efter henne eftersom det var så tyst här nere. En sak som vi har lärt oss är att när det är tyst så är det detsamma som busvarning.

Mycket riktigt; vår lilla tös, som dittills bara längtansfullt tittat uppför trapporna, hade i all tysthet, snabbt som ögat, smitit uppför de lurviga trapporna för att leka med sina syskon... så där satt hon i A:s rum och sög på ett kramdjur, helnöjd, mitt i cirkeln med hundar som A och E omsorgsfullt placerat ut. Inte konstigt att storebror blev upprörd...
Och mamma fick väldans bråttom att inhandla en jätteful säkerhetsgrind som iaf gör sitt jobb: att sätta stopp för den nya favoritsysselsättningen...

5 kommentarer:

Angelica sa...

Haha, så kan det gå! ;-) Så underbart söt hon är då.

tjohalia sa...

Oj, vad hon är lik Elias!! Blev jätteglad när jag såg att ni är på väg hem en sväng.. Jag ska be Trossen att bunkra med extra mycket ostbågar och blodpudding..
Visst kommer ni till oss på förskolan och säger hej?? Gärna mer än engång..Jag saknar Storis och Mellis sköna kommentarer och funderingar..
Ja, nu är det plus grader och barmark i Troa igen, men vem vet.. Imorgon kan det ha snöat och blivit minusgrader..

Ha det bra!!

Kram

BQ sa...

Ljuvliga lilla Gull! Välkommen till Födelsedagen! Här är det inte precis barmark...Det har snöat och snöat hela helgen. Nu natten mot måndag när det äntligen upphört gick jag ut för att snöröja. Min bil syntes inte...Drivor och ca 40-50 cm nysnö. Jag har skottat i 4 timmar för att kunna ta mig ut på vägen till ett möte på fm. Ja, katten V fick också sin gångväg runt huset...Tog rätt lång tid bara den.

BQ sa...

PS Det var -18 C under mitt snöröjningspass. En markant gräns ung. vid Sveriges mittpunkt. Kallt norr om den, milt i söder.

m family goes västerut sa...

Go Girl Go!