05 november 2009

Halloweenhelgen, del 2


I lördags var det äntligen den 31 oktober och barnen skulle få gå "Trick or Treat".
Barn, även tonåringar uppåt 20 år, klär ut sig och har någon slags hink eller säck som under promenaden mellan olika hus gradvis fylls. (Även några övervakande föräldrar var utklädda, bl.a. såg vi en man som hade en vit blodig t-shirt, en yxa i handen och ett ansikte där han lyckat fixa ögonen så att det bara var svarta ögonhålor...)

Här i krokarna har man regeln att man får ringa på husen mellan klockan 17-20 och man får bara besöka hus som har utebelysningen på. Det hindrade inte bl.a. Harry Potter och Tinkerbell (Tingeling) att ringa på vår dörr medan vi gjorde oss i ordning strax efter fem, men det var bara roligt.
Sedan skyndade sig Ängeln, Brandmannen och Scooby-Doo iväg med föräldraeskort till ett område en bit bort som är känt för att ta det här med trickortreatandet seriöst.
Det är mäkta populärt att åka dit och fullt med bilar och folk överallt. Utanför eller inne i vart och vartannat hus satt folk och delade ut godis till barnen och vår lilla Scooby gav upphov till ett antal skrattattacker... Bl.a. besökte vi vår engelskalärare Charlotte som har blivit barnens favorit och hinkarna fylldes snabbt på.

Husen var olika dekorerade, från pumpor och värmande eldar till proffsutstyrda hus med jättespindelnät, gravstenar, skelett, fönsterdekorationer, ljudsystem m.m. (Hörde att det kan kosta 3000 USD och då kommer en firma och riggar upp allt under dagen och tar bort det senare på kvällen!) Bl.a. en kvinna, utklädd till häxa med en stor, svart (godis)kittel, hade gått in för det där med proffdekorationer och Brandmannen traskade själv upp till henne medan Ängeln snyftande ville ha med mamma. Scoob kunde hon inte räkna med som sällskap för där var intresset mer riktat mot den egna godiskorgen...
När kvällen sen är över är Halloween över men godiset det består.
Länge...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj Oj, ffm blir skrämd av allt spektakel ...

År 1998 när jag deltog i NY marathon var det Halloween-helg. Det var pumpor överallt med och utan lysen.

Nu på morgonen när vi vaknade är gräsmattan snötäckt. M&Å, J&V planerar att komma till Övik över helgen.

Snart är det bara en månad kvar till 'den stora resan'.

//ffm

Katarina sa...

Oj og, vad välsmyckat det var,, scary,, Här hemma i Sverige där jag är för stunden, ser man då inget Halloween,, Men våra grannar på Filippinerna har tagit efter Halloween smyckningen, trots att ALLA är katoliker och det får jag faktiskt inte alls ihop..

Härliga bilder du bjuder på!

BQ sa...

Oj, oj, oj! Men din lilla 3-klöver var åtminstone i "det godas tjänst" (i dubbel bemärkelse) under detta spektakel. Förstår att barnen trots allt hade kul även om Änglar och Demoner inte trivs ihop.
Förstår Ängelns tvekan. Med sin oändliga charm bet dock inget ont på lilla Scooby - hon kunde ta ut det godaste av alltsammans!

Nena in da USandA sa...

ffm: Ja, tänk vad tiden går... Vi längtar! Mysigt med besök i helgen - hälsa!

Katarina: Personligen tycker jag det är skönt om det inte är Halloween i Sverige, det känns lite larvigt när vi försöker ta efter... Och jag får inte heller ihop det där med Halloween och kristendom, det är samma sak här i USA:s bibelbälte... Ha det!

BQ: Ja, de hade buskul och vi gick ju för deras skull förstås... :)