08 november 2009

Läskiga lördagar!


Förra lördagen var det ju som bekant Halloween, lite läskigt på sina håll med alla skelett och stora spindlar bl.a.

Senare på kvällen lyste en pumpautställning/tävling, Night of a Thousand Jacks, upp den kyliga, svarta oktobernatten på stan och det hade väl inte varit så scary för barnen ifall de hade sett det; nu sov de i bilen istället, utmattade efter Tricks-or-Treatandet.

Den här lördagen bjöd däremot på en riktig rysare.
Idag när vi öppnade altandörren såg vi att vi hade fått en ny granne - en spindel modell större och döläskig!! Jag brukar, om nerverna håller, försöka ta bort spindlar inomhus och ignorera dem utomhus, men denna hade bosatt sig i ett nät och såg så giftig ut att jag hämtade spindelsprayen och gjorde slut på hennes jordeliv (ja, det tog en stund, hon var minst sagt seglivad...).

Förlåt mig, Argiope Aurantia, du var ju bara en mega(normal)stor trädgårdsspindel (tror jag), men så läskig att jag får frossbrytningar bara jag tänker på dig och jag har fortfarande inte kommit på hur du skulle ha blivit avhyst om jag inte hade haft sprayen...
Nu ska jag sova på saken, ifall jag råkar på någon av Aurantias polare en annan dag... Gulp!
(På bilden ser man undersidan på vår f.d. granne, vars kropp mätte ca 2 cm och så benen på det...)

3 kommentarer:

Katarina sa...

Åh, så läckra bilder,, pumporna med ljuset ser himla läckert ut!

BQ sa...

B-a hälsar om det inte var en Fiddleback spider? Finns just i ert område i USA. Kolla det! I så fall var nog den behandling du gav helt rätt!

Nena in da USandA sa...

BQ: Nej, det var ingen "Fiddle back spider", eller Brown Recluse som den egentligen heter, det är en helt annan sorts spindel.
Men jag har än så länge, tack och lov, bara sett den på bild och hoppas att jag inte träffar på någon för den är dödligt giftig, tom värre än svarta änkan tydligen...