27 november 2009

Happy Thanksgiving!

Idag är det Thanksgiving Day och det har varit riktigt ödsligt ute, men dessförinnan knökfullt på vägar och flygplatser då det är årets största reshelg. Då träffas familj och släkt och äter kalkon, potatismos, "gravy", majs m.m.
På förskolan hade de stor Thanksgiving Feast i måndags och då hade eleverna gjort egna mössor, liknande dem som pilgrimerna hade på 1600-talet när Thanksgiving startade, som ett tack till Gud för god skörd etc.
Lite märkligt tycker jag nog att det är att denna fridfulla helgdag så abrupt avslutas redan vid midnatt, för de som vill shoppa loss, då "Black Friday" inträder med Midnight Madness. Eller, som de flesta affärerna har, Early Bird- eller Door Buster-priser mellan ca 05-11 på morgonen/förmiddagen.
T har spanat in några saker som jag, van shoppare som jag är, i ett svagt ögonblick lovade att pallra mig iväg och försöka få tag på... Klockan 05 en ledig fredag... Hur galen får man bli? Bäst att lägga sig nu då... Zzzz...

1 kommentar:

BQ sa...

BM tror att det är en nordstatshatt som E har på huvudet? Rätt? Förstår att det rör sig om invandringsperioden och inbördeskriget som man alltid återkommer till i USA. A:s hätta är ju också en påminnelse om detta.