08 januari 2009

En dag i mallen

Igår slog vi ihjäl några timmar i ett köpcenter här i stan där man lugnt kan säga att man slipper trängas. Det konstiga med köpcentret var att det vid ingångarna hängde övergivna jackor lite här och där och sen var det en del pensionärer som strök längs väggarna. Strange, tyckte jag, tills jag såg ett anslag från ansvariga för köpcentret där man uppmuntrade till power walks, helst på förmiddagen och senare på kvällen för att i möjligaste mån inte störa och trängas med andra, shoppande, människor (vilka? var?)... Detta för att främja hälsan med motion, men jag gissar att syftet snarare är att få statister till de ödsliga kulisserna.

Vi hamnade utanför en affär som var förvillande lik en barnbutik med gosedjur, små kläder och vagnar. Men namnet "All About Paws" avslöjade att det inte var till småbarnsmammor och -pappor man vänder sig utan till hussar och mattar och den promenadvänliga vagnen på bilden är följdaktligen ämnad åt en liten fyrbent vän... (Ja vadå, de kan väl också bli trötta i benen, eller? Får dock bara inte ihop det eftersom man aldrig ens ser folk med barnvagn ute utan alla åker bil till alla ställen. Eller förresten, såklart är det så att man ska ha den för den uttråkade vovven när man shoppar i de stora mallarna och säkert är det mången medföljande husse som också skulle vilja krypa ner där när tålamodet tryter? Tips: Köp en i grand danois-storlek så kan mannen krypa in där lite fint och diskret, det är ju nät och tyg över hela så det är ju bara att dra igen blixtlåset - voilà, alla nöjda och glada! )
Eeeh... var var jag? Jo just det, efter lite inköp (E valde ett rosa skrin med speldosa och snurrande ballerina där han i teorin ska ha sina nappar dagtid; det blev såklart krig när han sen hemma stolt visade A vad han fått, psykologiskt av mig...) åt vi på en faktiskt fullsatt mexikansk restaurang i mallen och de serverade supersizemuggar med mjölk = mamma fick göra täta blöjbyten på em.
Väl hemma igen tog vi fram glasburken E hade gjort i ordning på förskolan som julklapp till Mom & Dad och bakade kakor som vi i övriga familjen på nåder fick smaka av. Yummie!

3 kommentarer:

Nena in da USandA sa...

testkommentar

Anonym sa...

Anonym testkommentar

BQ sa...

Det är så roligt att läsa alla dina små artiklar. De muntrar upp i det kylslagna Sverige där influensa och annat otrevligt florerar. Ikväll börjar "Let´s dance" med bla tidigare cyklisten Elisabet Höglund och världens starkaste man Magnus Samuelsson från Tidersrum (jag har dansat med hans pappa...). Det blir kul!