29 januari 2009

Ice Storms


"12:38 pm ET Disaster declarations: Last night, President Obama declared federal emergencies caused by winter storms in two states, answering requests for aid from Arkansas Governor Mike Beebe and Kentucky Governor Steve Beshea..."

I bl.a. Kentucky, delstaten strax söder om oss, har det varit kraftiga s.k. Ice Storms, dvs underkylt regn. Vi har haft det här flera gånger i vinter, senast i tisdags kväll, mellan de båda snöfronterna som kom. (Kolla in http://www.weather.com/outlook/photo/keywords?keywords=indiana&x=0&y=0&from=TIW där det finns lite bilder från Indiana.)
Kentucky har dock varit betydligt hårdare drabbat och på vissa håll räknar man t.ex. med att det tar flera veckor att få tillbaka strömmen.
Här kom vi lindrigare undan med en isskorpa som gömdes mellan snölagren (fast vägar man redan hunnit ploga blev förstås glashala), men fasader och växter t.ex blev inglasade och vi fick även ett vackert extra fönsterinsynsskydd. Trist bara att det har så kort livslängd.

1 kommentar:

BQ sa...

Vackra bilder på anvisad www-adress! Cardinalfåglarna jag mötte i Missouri har det isigt nu. Börjar förstå att det kanske ligger något i detta att varna för att vara ute...och att förskolan är stängd.